Recuperarea Datelor de pe un Hard Disk Extern

Mar 23, 2021 | Securitate | 0 comments

Este cunoscut faptul că un Hard Disk este un element extraordinar, ieftin și pe care oricine îl poate folosi cu ușurință. Cu toate acestea, ca orice alt lucru, există și câteva părți negative, nu doar pozitive. HDD-ul poate fi avariat, lucru ce poate cauza pierderi de date. În continuare, vor fi detaliate modalitățile în care poate fi avariat un hard disk și care sunt pașii care trebuie urmați pentru recuperarea datelor.

Principalele Cauze de Avariere ale HDD-urilor Externe

Există două motive principale datorită cărora performanțele acestuia sunt afectate – defecțiuni fizice și logice. Cauzele defecțiunilor logice sunt de cele mai multe ori cauzate de acțiunile utilizatorilor, precum ștergerea accidentală a documentelor, fotografiilor, altor informații sau formatarea necorespunzătoare. Problemele în operarea unui drive portabil apar ca rezultat al infectării cu malware al unui director. În cazul unor defecțiuni logice:

 • Dispozitivul nu este detectat corespunzător în BIOS
 • Hard Disk-ul este detectat corespunzător, dar nu se pot accesa datele stocate sau acestea se încarcă foarte greu
 • Formatarea este imposibilă
 • Apar fișiere corupte, dispar fișiere și foldere individuale

În cazul unor defecțiuni logice, pentru a recupera datele conținute de un Hard Disk extern, este nevoie de anumite software-uri specializate.

Cât despre componentele fizice, acestea pot fi avariate în urma unor căderi, datorită apei, uzurii, supraîncărcării, supraîncălzirii sau vibrațiilor. Principalele semne de avarie ale capetelor magnetice sunt zgomotele pe care acestea le fac în timpul funcționării. Uneori, capetele magnetice se pot mișca ca rezultat al unui șoc sau unor vibrații. Chiar și pentru o eroare minoră de poziționare, accesul la informație este pierdut.

Înainte de recuperarea datelor șterse, va trebui să se urmeze un ghid de recuperare al imaginilor digitale. Pentru a realiza acest lucru, se anulează toate operațiile de transfer către un dispozitiv de stocare mobil și se oprește acesta. Zonele considerate libere nu sunt golite imediat fizic de informațiile pe care le conțin – acestea sunt șterse doar atunci când zonele respective sunt încărcate cu noul conținut.

Recuperarea Fotografiilor Șterse Folosind Software-ul Disk Drill

Pentru a recupera fotografiile șterse, trebuie urmați câțiva pași simpli. Aceștia sunt detaliați în continuare astfel:

 1. Se instalează și se lansează programul
 2. Se conectează Hard Disk-ul la calculator
 3. Se alege dispozitivul de stocare extern
 4. Se începe procedura de scanare
 5. Se observă fișierele pe care software-ul le poate recupera
 6. După selectarea acestora, se alege locul în care vor fi salvate
 7. Se face click pe “Recover”

Se observă că procesul de recuperare al datelor poate fi extrem de simplu dacă este folosit un software corespunzător. Folosirea acestui program include o serie de beneficii printre care faptul că pot fi folosiți algoritmi de tip smart scanning.

Unul dintre avantajele majore ale acestui software este reprezentat de faptul că se pot face copii ale fotografiilor. Este recomandat să fie folosite instrumente care protejează integritatea datelor pentru a preveni pierderile de date în viitor.

Află și care sunt cele mai sigure aplicații de mesagerie!